blank_53
fftv
Четвъртък, 13 Септември 2012 13:28

Гуна Иванова събра красотата на България

Оценете
(10 гласа)
Гуна Иванова зарадва почитателите на фолклорната музика най-новата си песен „Българийо, ти наша майко свята”. Достолепната изпълнителка на Diapason Records засне впечатляващо видео, което вече може да бъде гледано в ефира на Фен ТВ.
Новият проект на фолклорната певица е по музика и текст на Соня Балевска, а аранжиментът е дело на Стоян Джамбазов-Джемби. Самата Гуна Иванова споделя, че неслучайно е предпочела да презентира продукцията си сега. „Избрах да представя видеото си именно през септември, защото през този месец честваме две знаменателни събития – Съединението и Независимостта на България.”, обясни тя. „А през 2012-а година пък се отбелязват 100 години от Балканската война, така че премиерата на песента съвпадна и с това събитие.”, допълни още гласовитата фолклорна изпълнителка.
Тъй като песента „Българийо, ти наша майко свята” е много специална за Гуна Иванова, тя бил твърдо решена да заснеме клип, който да показва всички красиви кътчета от нашата родина. Ето защо видеото е снимано на близо 10 различни локации из цялата страна. Режисьор на лентата е Зоя Касамакова, а сценограф – Нели Пешева.
Любопитно е, че във видеото участват и двете внучки на Гуна Иванова – Ива и Велислава Костадинови. Двете красавици явно са наследили певческата дарба от баба си и уверено вървят по нейните стъпки.
Фолклорната изпълнителка на Diapason Records довери, че когато записала, песента дълго се колебала дали да се захване със снимането на толкова мащабен клип. Тя обаче срещнала подкрепата на семейство Ламбеви от село Царевец, кметът на Белене – г-н Дулев и екипът от Конна база – гр. Белене, които я убедили, че начинанието си заслужава. „Наистина съм много благодарна на всички тези хора! Без тях нямаше да успея! Реагираха като истински българи, които се гордеят с родината си и ми подадоха ръка, за да осъществя своя проект.”, сподели Гуна Иванова.

 

Прочетена 32256 пъти